Bilglas Norberg

Bilglas Norberg

Vägarna i Bergslagen är sommartid förrädiska. De små steniga landsvägarna orsakar tusentals stenskott varje sommar. Alla som har kört en varm julieftermiddag på en liten skogsväg vet hur det känns när stenen far upp mot rutan.

BYTE AV BILGLAS ENKELT OCH SMIDIGT

Du hoppar till bakom ratten och besvikelsen när du ser den där eländiga sprickan i din vindruta. Då är det bra att ha någon att ringa till. För det är inte bra att köra runt med en spricka i ett bilglas för länge. Sitter sprickan mitt i rutan så försämras sikten och det blir farligt både för dig och för andra trafikanter.

Bilbesiktningen underkänner bilrutor med sprickor som sitter mitt i synfältet. Däremot låter de sprickor som sitter vid sidan eller som är mindre passera. Men det är ändå inte bra. En skadad bilruta måste bytas för eller senare.

Moderna bilglas är tillverkade av material som gör att inte splittras vid en kollision. Ändå är det inte bra att köra runt med en skadad ruta. Kvalitén försämras avsevärt med en spricka, även om den är liten.

Många med äldre bilar väntar länge på att byta ruta. Det känns onödigt att lägga pengar på en gammal bil. Den logiken är inte svår att förstå. Men gamla bilar har till skillnad från de nya glas av enklare material. Om de krossas blir det splitter, och sitter det redan en spricka i glaset så är riskerna större. Därför är det viktigt att byta glas vid alla skador.

Om du behöver bilglas i Norberg ska du veta var du ska vända dig. Det ska inte behöva ta lång tid eller bli dyrt. Du ska heller inte behöva köra till någon större stad. På hemmaplan finns det verkstäder som sköter reparationen lika bra som i storstäderna. Kanske till och med bättre. Lokala reparatörer känner sina kunder och lägger ner själ och hjärta att det ska bli bra för sina grannar och släktingar.