GLASRÄCKEN

Glasräcken behöver vi som skydd, vägledning eller trygghet. Utformningarna och variationerna är nästan oändliga, vilket faktiskt bidrar till att du kan få ditt räcke med nästan vilken funktion och utseende som helst.

VARFÖR GLASRÄCKEN?

Altanräcken i glas ger ett bra vindskydd jämfört med andra typer av räcken, och finns även i höj- och- sänkbara utföranden för ytterligare bättre och reglerbart vindskydd när det blåser kalla vårvindar. Glas- och metall-räcken har en lång livslängd och är väldigt enkla att underhålla, så man kan njuta mer av sommaren istället för att stå och måla staketspjälor. Rostfria räcken med glas är vår vanligaste lösning, vilket ger en snygg och lättunderhållen barriär utan att för den skull hindra utsikten mer än nödvändigt.

 

Glasräcke från en glasmästare i Dalarna

MONTERING, STOLPAR OCH RÄCKEN

De vertikala stolparna kan monteras ovanpå ett befintligt golv. De kan även monteras på sidan av, till exempel, ett altandäck, loftvåning eller balkong. Stolparna finns både som runda och fyrkantiga profiler för att kunna passa in i alla miljöer. Som överliggare/ handledare inomhus kan man välja mellan ek trä eller rostfritt stål.

För utomhusbruk rekommenderar vi rostfritt stål. Detta ger maximal livslängd, och minimalt underhåll. Räckes-systemen från Vertigo är testade och godkända enligt svensk byggnorm för en trygg känsla. Räckena är kompletta med de skruvar, fästen och delar som behövs. De monteras ihop och anpassas på plats. Normalt monteras metallen i steg ett. Sedan beställs glasen så att de passar exakt på millimetern, för att få ett perfekt resultat.

UPPGRADERA DITT ALTANRÄCKE MED GLAS

I de fall staket redan finns, har vi möjligheten att byta ut spjälorna mot glas och fästen istället för att ersätta alltihop. Då kan man behålla en stor del av känslan med ett trä-räcke som passar ihop med huset, men med ett enklare underhåll, bättre vindskydd samt en ökad utsikt och kontakt med miljön omkring.

Vi är bra på att få olika delar att passa ihop, och utgår alltid från det befintliga när vi gör en tillbyggnad. Det gäller att hålla stilen, helt enkelt! När du sitter där med kaffekoppen på din altan vill vi att det ska vara en fröjd för ögat.

hedemora-glas-racken-staket1

GLASLÖSNINGAR FÖR ALLA

Vi har räcken i glas för både inomhus och utomhusmiljöer. Vi har höj- och sänkbara räcken och vi har givetvis räckeslösningar för trappor. Har du frågor om höj- och sänkbara räcken eller trappräcken? Kontakta oss! Vi tillverkar för privatpersoner, företag och för offentliga miljöer och du kan få glaset i olika utföranden. Klassiskt vita och helt transparenta eller blått, rökfärgat, brons eller opalt/semitransparent glas.

 

ANLITA OSS – FÅ GODA RÅD PÅ KÖPET

Vi har lång erfarenhet och har lämnat många nöjda kunder genom åren. Om du har ett önskemål finns det garanterat något liknande jobb vi har gjort förut. Och om du har någon ovanlig idé så är vi idel öra – det mesta går faktiskt att lösa. Hör av dig om du behöver hjälp!

 

DET FINNS MYCKET MER – KONTAKTA OSS!

Dessa varianter ovan är bara ett axplock av det som erbjuds, kom in och berätta om era visioner, så ska vi göra vårt yttersta för att hitta rätt lösning ihop med er. Kontakta oss här.

 

Funderingar?

Kontakta oss direkt för pris eller skicka en offert!

Minimal påverkan på byggnadens utseende. Det ger huset ett stilrent och exklusivt intryck samtidigt som det passar väl in i modernare arkitektur. Helglasräcken med bärprofil i aluminium finns, likt stolp-räcken, antingen med infästning för montering ovanpå golv eller som sidomonterat, då det fästs rakt in i den bärande konstruktionen och blir nästan osynligt från insidan.

Det är snyggt med glas!

En av de bästa anledningarna till att byta till glas i altanräcke är att det är så snyggt. Ge ditt hem ett exklusivt och tidlöst utseende som drar blickarna till sig. Titta på bilderna och njut av denna minimalistiska estetik. Medan lösningar av trä ruttnar med tiden, behöver du bara torka rent detta och det blir som nytt.

Pålitliga metalldelar

De robusta och eleganta metalldelarna i rostfritt stål som tillverkas av Vertigo kommer i olika varianter anpassade efter ditt behov. De skruvas ovanpå altangolvet, vid sidan av balkongen eller i golv för inomhuslösningar. Den stolplösa lösningen fästes med en rejäl aluminiumprofil.

En säker lösning!

Alla räcken i glas vi säljer består av lamellglas (två lager glas med en plastskiva mellan) och är mycket starka och tåliga för både naturligt slitage och belastningar. Skulle olyckan vara framme och ett räckesglas slås sönder behöver du inte oroa dig för lösa delar och skärvor. Allt hålls säkert på plats!

Vi ger ditt hem en ansiktslyftning

Som du ser i menyn här ovanför erbjuder vi mycket mer än bara montage av räcken av glas. Den samlade kompetens som vi bär i företaget gör att vi kan ge ditt hem en riktig ansiktslyftning, på flera plan.

Här är några exempel på produkter

Solskydd i form av markiser och persiennerrullgardiner och plisségardiner. Vi hjälper även med fönsterbyten samt byte av bilglasDörrar och portar kan vi installera, för säkerhet och brandskydd. Vi erbjuder även hjälp med uterum och inredningsglas.

Bredd och erfarenhet

Ja, som du ser har vi en bredd som vi odlat fram över åren. Många uppdrag har det blivit, till våra nöjda kunder. Med åren har branschen självklart utvecklats, och vi med den. Dagens glasmästare är både hantverkare och tekniker, som jobbar ergonomiskt och tar hand om sina kroppar.