LAMELLGARDINER

Är du ute efter lamellgardiner, finns många val och kombinationer till ditt förfogande – allt för att få till en perfekt inredningsdetalj med önskad funktion.

SKYDDA DIG MOT SOLEN MED LAMELLGARDINER

Lamellerna finns i två bredder, 89 & 127mm, men längderna tillverkas precis som de behövs för din lösning. Väljer man den smalare så tar solskyddet inte lika mycket plats på djupet vilket kan vara en stor fördel vid många montage, men å andra sidan så går det åt fler lameller för att täcka samma fönsteryta. Detta gör då att paketet med lameller tar lite mer plats i sidled när lamellgardinen är undandragen.

DÄRFÖR SKA DU VÄLJA DENNA LÖSNING

Det som gör denna produkt så populär, är att det finns en flexibilitet för dig som användare. Styr de flexibla lamellerna för att själv välja önskat ljusinsläpp/insyn. Kontrollera inflödet av solljus med denna smarta produkt. Här finns även möjlighet att öppna upp hela fönstret för insläpp av ljus, genom att du för lamellgardinerna åt sidan. Detta är en lösning för dig som vill ha full kontroll både vad gäller insynsskydd och ljus.

 

Draperi som skydd mot sol

Funderingar?

Kontakta oss direkt för pris eller skicka en offert!

VILKA VARIANTER AV LAMELLGARDINER FINNS?

Standard, där man drar alla lameller åt samma håll, är helt klart den vanligaste varianten.
Mittöppning. Delas, som hörs på namnet, från mitten och öppnas åt båda sidorna. Detta sker synkroniserat med ett enda reglage, och oftast en kulkedja. Perfekt vid större partier där man tex har en dörr i mitten med fönster åt sidorna.

Lutande. Denna används mest ihop med lutande fönster i till exempel en gavelspets. En hög och en låg sida, där lamellerna samlas på den höga sidan när den är undandragen.
Lamellgardiner finns även i specialutförande för att sätta i takfönster samt glastak.

 

VILKA FÄRGER FINNS?

Utbudet av vävar till lamellgardiner är, precis som för rullgardiner, omfattande. Mängder av färger, nyanser, strukturer och mönster. Eftersom även denna produkt byggs precis efter dina önskemål så kan du även välja flera lamell-färger på samma solskydd. Detta ger ett ökat liv och en jättefin effekt i många sammanhang. Flera av vävarna finns både i kollektionen för lamellgardiner och för rullgardiner. Det ger dig möjlighet att få en fin helhet, trots att öppningarna i rummet kanske kräver olika produkter. Precis som med rullgardiner är det viktigt att få med tanken om barnsäkerhet när man väljer reglage. Lina/kedja, dragstång eller motorisering finns att välja. Vid motorisering kan man även få allt att gå automatiskt, eller styra med smartphonen.