TERASSMARKISER

Skydda dig och dina gäster från det svenska sommarvädret med en terassmarkis. Njut av en sommarlunch i skuggan eller låt en markis över terassen rädda er från ett plötsligt kaos, när midsommarsillen riskerar bli utblandad med regnvattnet som plötsligt börjar falla.

MARKIS FÖR TERASSEN I OLIKA FÄRGER

Produkten monteras normalt sett på väggen, eller under takfoten på huset. Sitter den ute i vädret väljs lämpligen en med ett skyddande tak eller kassett. Precis som på fönstermarkiserna finns metallen i färgerna vit, svart eller silver som standard. Den kan fås speciallackad mot en extra kostnad, för att få till det lilla sista på en speciell byggnad. Väven består normalt av spinnfärgad akryl med mycket goda fysiska egenskaper, Den är impregnerad för att stå emot fukt och smuts i största möjliga utsträckning.

 

Glas och solskydd från Hedemora och Norbergs glasmästerier

Funderingar?

Kontakta oss direkt för pris eller skicka en offert!

JUSTERBAR LUTNING

Har du problem med att solen står väldigt lågt där den ska användas, kan vi montera armar med “pitch”. Det innebär att du med veven enkelt kan justera lutningen på detta smarta solskydd. Då täcker den solen på en sensommarkväll likväl som en eftermiddag i början av sommaren när solen står högre. Alternativt finns modeller där du kan hissa ner en perforerad “rullgardin” ur fronten för att ta den låga solen när markisens framkant är för hög.

Behöver du nya fönster? Montage ingår

ANVÄND TERASSEN SOM KONTOR

I dag är vi allt fler som jobbar hemifrån. Solen som blänker på datorskärmen kan dock vara ett problem, men med den här typen av smart solskydd klarar du biffen. Om du inte vill jobba kanske du vill sitta ute och se på film, eller surfa runt för att hantera shoppingen. Allt i en härlig atmosfär, kanske med doften av nyklippt gräs och med en kopp kaffe eller te framför dig på bordet.

 

KONTAKTA OSS OM DU BEHÖVER HJÄLP

Det finns flera användningsområden för denna produkt, och det kan vara svårt att veta vilken modell som passar dig. Om du har några funderingar eller behöver hjälp och råd – kontakta oss. Vi vet hur du får det både bekvämt och snyggt på din uteplats.

 

EN UPPGRADERING AV DIN UTEPLATS

Din markis för terass sköts antingen med en klassisk vev, eller monteras med en motor inuti valsen, så att du kan sköta den med knapp eller fjärrkontroll. Vid motordrift kan den även utrustas för att automatiskt åka in vid för hård vind – så att din investering skyddas på bästa möjliga sätt. En bra markis över din terass gör under för hur ni kan använda er uteplats och njuta av sommaren, oberoende av väder och vind.

 

Beställ hem färgprover!

Genom vår återförsäljare kan du beställa hem prover. Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

Det finns flera varianter av denna produkt. Vissa av dem fästs i fasaden på huset, medan andra, som Terassmarkis DUO, är fristående och tillåter maximal flexibilitet. Du styr var din skugga ska vara. Denna produkt passar lika bra till restauranger, kaféer och förskolor som den gör hemma i trädgården.

Styr med smartphone

Idag är det närmast en självklarhet att kunna styra sin vardag med en smartphone. Det kan du även när det gäller markisprodukterna. Styr enkelt markisen med fjärrkontrollen, eller använd en app för detta. Sitt kvar i solstolen och njut, medan du får full kontroll över skuggan.

Varför behövs det solskydd?

UV-ljus kan vara skadligt i för stora mängder, och därför har Boverket skrivit tydliga rekommendationer för förskolor och andra platser där barn vistas (BFS 2015:1 FRI 1). Var rädd om barnen och välj ett effektivt solskydd som samtidigt är tillräckligt flexibelt för att tillåta lek.

Andra snillrika lösningar

Vissa av våra markiser för terass har lösningar som skaksensor, som fäller in och skyddar i en sluten kassett. De kan styras via fjärrkontroll eller smartphone, och några av dem har även LED-belysning. Hör av dig till oss om du har funderingar på alternativ.

Vardagsrum utomhus

Det är något helt annat att sitta ute i det fria på verandan eller altanen, eller terassen, jämfört med inomhuslivet. Framförallt är ju luften skön att andas in, och humöret höjs ytterligare av kvittrande fåglar och lekande barn. Ett vardagsrum utomhus är enkelhet och lyx på samma gång.

Grilla eller ha kalas utomhus på verandan

Med sol- och regnskydd över ditt utevardagsrum behöver vädrets makter inte tas hänsyn till inför barnkalas eller grillfest. Gör som du vill, och var garanterad en trevlig stund med dina gäster. Under sommaren är detta en mycket god idé, men även under hösten blir verandan en bra plats för trevnad.

Filtar och infravärme

Se bara till att vara laddad med filtar och/eller infravärme inför hösten. Det kan vara mysigt att sitta ute och betrakta höstrusket, inpackad i en skön filt eller med infravärmen igång. Det går förstås att välja en lösning där du är mer skyddad från vind. Klicka här för att läsa mer om uterum.

Olika varianter

Denna sort

Mångsidigheten är vår styrka

Som du säkert redan har förstått stannar inte vårt erbjudande vid terassmarkiser. Genom åren har vi förvärvat en erfarenhet och bredd som vi självklart är väldigt stolta över. Med oss som utförare kan ditt hem få ett rejält lyft.

Det här gör vi också – exempel

Persienner, rullgardiner och plisségardiner är vanliga typer av solskydd som vi installerar vid våra kunder. Vi hanterar även fönsterbyten samt byte av bilglasDörrar och portar kan vi hjälpa dig med. Vi åtar oss även att  bygga uterum och jobbar ofta med inredningsglas.

Bredd och specialisering

Dagens glasmästare är både hantverkare och tekniker. Detta yrke är väldigt fritt, då våra medarbetare får åka runt till olika kunder. Även om yrket är klassiskt hantverk, använder vi moderna hjälpmedel som bidrar till ett gott resultat samtidigt som det sliter mindre på kroppen.