dragiga fönster

Dragiga fönster? Vi kan hjälpa dig

Har du problem med dragiga fönster? Det kan hända att du behöver renovera gamla fönster, eller köpa nya. Kanske kan några enkla åtgärder få det att “tjuvdra” mindre från fönstren.Ta kontakt med oss här så gör vi ett kostnadsfritt hembesök och kontrollerar om något behöver göras. Exempelvis täta fönstren.

Vad dragiga fönster kan bero på

Lever du i ett äldre hus med dålig isolering? Det enklaste sättet att få bort dragighet är helt enkelt att byta ut fönstret eller fönstren. Som bonus sänker du driftskostnaden, genom att värmen stannar kvar inomhus. Med optimerade fönster av nyare typ ser du till att hålla kvar värmen bättre inomhus. Detta funkar så klart även åt andra hållet, då kylan stannar ute samtidigt som rutan släpper in värme utifrån från solen. Om du vet att det sitter gamla fönsterrutor i ditt hus, kan du be om offert här direkt. Om du istället behöver läsa mer om fönsterbyte, gå in på denna sida och ta del av informationen.


Jag har nya fönster, men det drar ändå

Frågan är vad du menar med nya fönster. Om de är från 1990-talet har mycket hunnit hända. De energisparglas som används i dagens fönster släpper in värme och ljus utifrån, och behåller värmen på insidan. Vad beror då detta på? Fönstren har luftfickor mellan glasen i två- och treglasfönster och då fryser du mindre på vintern. Om du behöver hjälp med att kolla upp saker och ting, ta kontakt med oss så kommer vi och tittar.


Mina fönster är ju rätt nya, behöver de bytas?

Fönster som är från 1990-talet är inte alls lika bra som dagens. Det så kallade energisparglas som används idag släpper in ljus och värme utifrån, medan ingenting släpps ut. Fönstren har luftfickor mellan glasskivorna och håller därför värmen bättre. Två- och treglasfönster ger dig varmare fötter om vintern. Exakt vad som gäller i ditt enskilda fall vet vi inte, och därför är det bäst att vi kommer och undersöker behovet.


Så kan du lösa dragigheten själv

Det finns kallrasskydd i form av lister som kan sättas vid fönstren. Fönster tätas på så vis, och det motverkar drag och känslan av kyla. Den här åtgärden är något som kan tittas på om fönstren i sig ser bra ut. Den här typen av lister är även bra vid altandörrar, balkongdörrar och liknande.

Element under fönstren är en annan åtgärd du kan använda för att motverka draget. Då varm luft är lättare än kall, stiger värmen och går mot fönstret samtidigt som kylan sjunker ner. Följden blir att värmen försvinner och kylan smyger längs golvet. Med ett element värms den kalla luften upp och du slipper golvdrag.


Hedemora & Norbergs Glasmästerier – vi hjälper dig

Vi har en lång vana av att lösa problem med dragiga fönster och dörrar, både vanliga villafönster och högre fönster. Vi besöker dig kostnadsfritt och gör en besiktning samt behovsanalys. Därefter kan vi ge en offert. Kontakta oss redan idag, så hjälper vid dig att få det varmt och skönt hemma.