energioptimering

Energioptimering i Hedemora – säkra värmen med nya fönster

Energioptimering kan vara olika saker. För oss på Hedemora och Norbergs glasmästerier handlar det om att byta och renovera fönster. Genom att täta till utsläpp av värme optimeras energiåtgång och energikostnad. Kontakta oss här för att få hjälp. Vill du läsa mer om fönsterbyte, kan du göra det här.

Energioptimering – stoppa kalldrag vid fönster

Om du bor i ett äldre hus som är dåligt isolerat är en effektiv energioptimering att helt enkelt byta fönster. Bli kvitt kalldraget och dra ner på driftskostnaden i ett svep. Nya energioptimerade fönster ser till att hålla kvar värmen inne i huset, samtidigt som de släpper in värme från solen utanför. Vet du med dig att det sitter gamla fönster i ditt hus eller kontor, be om offert här direkt.


Få energirådgivning av oss

Våra glasmästare har lång erfarenhet av att isolera uterum, glasa in balkonger och altaner samt byta fönsterrutor på såväl villa som kontor och butiker. De vet vilka typer av fönster som är energisnåla och hur energioptimering kan göras – till vinst för såväl klimat som elräkning.


Enkel optimering – minska kalldraget

Varmluft är lättare än kall luft. Detta gör att värme inifrån strålas mot fönstrets yta samtidigt som den kalla luften från fönstret sjunker ner på golvet. Därför är det vanligt att den kalla luften drar längs golvet och det blir “golvkallt”. Element under fönstren är ett bra “botemedel” mot detta.


En listig lösning

Det finns också lister som kan sättas runt fönstren, så kallade kallrasskydd som även motverkar kalldrag. Detta är en åtgärd som kan tittas på om fönstren är i bra skick. Om fönstren istället är i dåligt skick, rekommenderar vi ett fönsterbyte.


Jobba energisnålt med Hedemora & Norbergs Glasmästerier

Vi kommer till ditt företag eller hem kostnadsfritt och ger en besiktning samt behovsanalys och kan därefter ge en offert. Kontakta oss redan idag.