kondens på insidan

Kondens på insidan i fönster – så kan vi hjälpa dig

Har du problem med kondens på insidan av fönster? Det är ett vanligt problem, som inte behöver innebära att något är fel. Om du vill vara på den säkra sidan, ta kontakt med oss här så gör vi ett kostnadsfritt hembesök och kontrollerar om något behöver göras.

Därför blir det kondens på insidan av fönster

Imman på fönster är ett problem som märks när det blir kallare ute, eftersom det är temperaturskillnaden mellan inomhus och utomhus som är orsaken. Imma på utsidan är helt ofarlig, medan imma på insidan är skadlig för inomhusmiljön. Den kan åtgärdas med en förbättring av ventilationen.


Kondens eller imma mellan fönstren – dags att agera

Om du får kondens mellan glasrutorna i ett fönster behöver du göra något. Fukten tar sig in för att fönstret är otätt. Om inget görs kan detta leda till fuktskador, som innebär att du måste köpa nya fönster.

Vad du behöver göra är alltså i första hand att renovera fönstren, och i andra hand att byta ut dem. Vi kan komma och göra en bedömning om skicket på dina fönster, och se om det räcker med en tätning, renovering eller om det är läge att byta fönster. Här kan du läsa mer om fönsterbyte.


Därför ska du välja oss för hjälp med fönster

Erfarenheten talar för sig själv. Vi har varit länge i branschen, och har såväl djuppkunskap som bredd och en uppfinnares tänkande. När det gäller immiga fönsterglas finns det mycket att tänka på, och vi har den expertis som krävs. Utvecklingen inom fönsterbranschen går hela tiden framåt. Dagens fönster är mer effektiva än gårdagens och kan behålla värme bättre, samtidigt som ljus och värme släpps in bättre utifrån. Detta innebär att du med gamla fönster kan vinna på ett byte, även om ingenting är fel med kondens och fukt inuti fönstren.


Hedemora & Norbergs Glasmästerier – expert på fönster

Vi är vana vid att lösa problem med immiga fönster och kondens, både på vanliga villafönster och andra fönster. Vårt besök hos dig är kostnadsfritt och innehåller en besiktning samt behovsanalys. Utifrån detta kan vi ge en offert. Ta kontakt med oss redan idag, så hjälper vid dig på bästa sätt.