kallras

Problem med kallras? Stoppa drag från fönster och dörr

Drar det kallt från dörr eller fönster? När vintern kommer smyger sig kylan inpå knuten, och det kan kännas lite kulet från fönster, balkongdörr eller altandörr. Det kan vara så att du behöver byta fönster, men det är också möjligt att detta kan avhjälpas enkelt. Kontakta oss här så kommer på kostnadsfritt hembesök och ser om något behöver göras.

Problem med kallras? Stoppa drag från fönster och dörr

Drar det kallt från dörr eller fönster? Söker du ett kallrasskydd? När vintern kommer smyger sig kylan inpå knuten, och det kan kännas lite kulet från fönster, balkongdörr eller altandörr. Det kan vara så att du behöver byta fönster, men det är också möjligt att detta kan avhjälpas enkelt. Kontakta oss här så kommer på kostnadsfritt hembesök och ser om något behöver göras.


Vad kallras vid dörr eller fönster kan bero på

Om du bor i ett äldre hus som är dåligt isolerat är det enklaste sättet att fixa drag vid fönster att helt enkelt byta fönster. Förutom att bli kvitt draget kommer du att dra ner på driftskostnaden och slipper ”elda för kråkorna”. Nya optimerade fönster ser nämligen till att hålla kvar värmen bättre inomhus, samtidigt som den släpper in värme utifrån från solen. Vet du med dig att det sitter gamla fönster i ditt hus, kan du be om offert här direkt. Vill du läsa mer om fönsterbyte, kan du göra det här.


Mina fönster är ju rätt nya, behöver de bytas?

Fönster som är från 1990-talet är inte alls lika bra som dagens. Det så kallade energisparglas som används idag släpper in ljus och värme utifrån, medan ingenting släpps ut. Fönstren har luftfickor mellan glasskivorna och håller därför värmen bättre. Två- och treglasfönster ger dig varmare fötter om vintern. Exakt vad som gäller i ditt enskilda fall vet vi inte, och därför är det bäst att vi kommer och undersöker behovet.


Motverka kallras och drag från fönster – åtgärd

Varm luft är lättare än kall, vilket gör att värme inifrån strålas ut mot fönsterytan samtidigt som den kalla luften från fönstret sjunker ner på golvet. Det är därför du fryser om fötterna. Detta kan enkelt åtgärdas med ett element under fönstret. Den kalla luften värms då upp istället för att det skapas ett kretslopp med kall luft, som upplevs som drag.

Det finns även kallrasskydd i form av lister som kan sättas runt fönstren. Detta tätar fönster och motverkar att det känns kallt. Detta är en åtgärd som kan tittas på om fönstren i sig ser bra ut. Lister är också ett bra sätt att motverka kallras från balkongdörr.


Ta hjälp av oss på Hedemora & Norbergs Glasmästerier

Vi har en lång vana av att motverka kallras och drag, vid vanliga villafönster och höga fönster. Vi kommer ut till dig kostnadsfritt och ger en besiktning samt behovsanalys och kan därefter ge en offert. Kontakta oss redan idag, så ser vi till så att du får det varmt och skönt hemma.