En vit markis, som skyddar fönstret till vänster i bild mot solen.

Solskydd för fönster utomhus

Solen är underbar, men den kan också bli för stark. Ett bra solskydd för fönster utomhus kan hjälpa dig att skapa ett behagligt klimat i ditt hem eller på din arbetsplats.

Här på Hedemora Glas erbjuder vi ett brett utbud av solskydd för fönster utomhus. Vi har något för alla behov och budgetar.

Våra solskydd är tillverkade av högkvalitativa material och är designade för att hålla i många år. Vi erbjuder också professionell installation för att säkerställa att vår lösning fungerar effektivt och säkert. Dessutom ingår alltid garanti i våra arbeten.

Kontakta oss idag för att få ett kostnadsfritt hembesök och rådgivning. Vi hjälper dig att hitta den lösning som passar dig bäst.

Vill du veta mer om hur vi kan skydda ditt hem eller din arbetsplats från solen? Läs mer på vår webbplats eller kontakta oss för att boka en tid för ett hembesök.

Vi ser fram emot att hjälpa dig att skapa ett behagligt klimat i ditt hem eller på din arbetsplats.

Vad är solskydd för fönster utomhus?

Solskydd för fönster utomhus är lösningar, monterade på utsidan av huset, som skyddar mot solens strålar. De kan vara tillverkade av olika material, såsom aluminium, trä eller textilier.

Vilka olika typer finns det?

Det finns många olika typer av skydd mot solen för fönster utomhus. Några vanliga alternativ är:

  • Markiser är en populär typ. De kan vara manuella eller motoriserade och finns i olika storlekar och former. Markiser kan ge fullt skydd mot solen och kan också bidra till att skapa en trevlig uteplats eller balkong.
  • Persienner är ett annat bra alternativ. De finns i många olika färger och material och kan justeras för att reglera ljusinsläppet. Persienner kan ge ett elegant och stilrent utseende och kan också bidra till att minska bullret från trafik och andra störande ljud.
  • Screens är ett mångsidigt alternativ, besläktad med persienner. De kan justeras för att ge fullt skydd mot solen eller bara för att skapa en mer behaglig skugga.

Vilket solskydd är rätt för dig?

Det bästa solskyddet för dig beror på dina behov och preferenser. Om du letar efter ett som ger fullt skydd mot solen är en markis eller persienner ett bra alternativ. Om du istället söker en lösning som är både stilren och funktionell, är en screen ett bra val.

Här är några tips för att välja rätt solskydd för fönster utomhus:

  • Tänk på dina behov och preferenser. Vad är det viktigaste för dig? Vill du ha en lösning som ger fullt skydd mot solen, eller är det viktigare att det är stilrent och funktionellt?
  • Ta hänsyn till dina fönsters storlek och form. Vad du väljer ska passa dina fönsters storlek och form för att ge bästa möjliga resultat.
  • Läs produktrecensioner. Det kan vara till hjälp att läsa produktrecensioner innan du gör ditt val.
  • Anlita en professionell för installationen – som Hedemora Glas. Det är viktigt att ett solskydd installeras korrekt för att det ska fungera effektivt.